Categories IT-nyheder

4 faser til en god hjemmeside

Når man har sat sig ved arbejdsbordet og har fået en god idé til en hjemmeside, gælder det om at gøre den så god som mulig. Det kan sitre helt i fingrene efter at komme i gang med det tekniske såsom design, indhold og kodning, men inden da er der nogle faser, som man bør gennemgå for at man kan få succes.

Her er faserne

Fase 1: Det gælder om at planlægge så meget som muligt – herunder målgruppe, emne, URL og opbygning.

Målgruppen er den gruppe mennesker, som man ønsker skal besøge siden. Når man har målgruppen på plads, er man allerede mere klar over, hvordan man skal formulere sig på siden og hvilket design man skal arbejde i.

Når man skal finde på domænet eller URL, bør den ikke være for kompliceret. Den skal sige noget om indholdet på siden, men den bør omfavne et meget bredt emne, så man øger chancen for seere.

Opbygningen skal være enkelt ligeså. Det er vigtigt, at man gør siden så brugervenlig for sin målgruppe som muligt. Det kan man gøre ved at have enkelte kolonner, enkelte farvesammensætninger samt et søgefelt.

Det er også vigtigt, at man fremtidssikrer sin hjemmeside, så den er skalerbar og man ikke skal starte forfra hver gang man får et større antal besøgere.

Fase 2: Designet er altafgørende for, om kunderne bliver fanget af siden. Det handler om at holde siden opdateret og enkel. For at gøre det nemmest for sig selv og for kunderne, bør man vælge et simpelt og spændende design. Det er herigennem man skal skabe en masse kontakt med kunderne og dermed markedsføre sin virksomhed. Den skal være indbydende, kreativ, personlig og forbrugervenlig.

Fase 3: Nu har man en masse planer og papirer til at ligge foran sig på arbejdsbordet. Det er derfor tid til at lave tankerne om til handlinger. Derfor skal man nu tage en beslutning om hvorvidt man selv ønsker at programmere siden, bruge en CMS skabelon eller få et professionelt webbereau til at udforme siden.

Fase 4: Alt efter målgruppe, er det ikke nok med at have en webshop. Stort set alle mennesker i dag har en smartphone, hvorfor det er vigtigt, at siden også er tilgængelig på disse. Når siden synes færdig, bør man teste den og tage imod al den respons, som man kan få fra venner, familie og bekendte. Det er bedre at få kritikken nu, så man kan nå at ændre det, inden man går i luften.

Kom godt i gang

Som nævnt i fase 3, har man flere forskellige valgmuligheder når det kommer til udformning af siden. Det kan være en stor fordel, hvis man vælger at bruge en CMS skabelon til opbygningen, hvis det er første gang, man prøver det. Man bliver guidet godt og samtidig får man mulighed for at skabe et personligt design til sin webside. Specielt er det godt at lave en hjemmeside i Umbraco, som er et af landets bedste platforme til dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *