Categories Uncategorized

5 gode facts om droner – du måske ikke vidste

Menneskeliv kan reddes, og menneskeliv kan afsluttes med hjælp fra små flyvende robotter som våben og redskab. Droner er navnet på de verdensomspændte ”pilotløse luftfartstøjer”, der har en mangfoldig egenskab i bred forstand og som kun med tiden bliver mere kvalitetsbevidst produceret og udviklet på. De bruges verden over af både civile og militærfolk, og dens mange funktioner har gjort dem så populære i dag, at både private og professionelle folk ”leger” med udstyret. Vi kigger nærmere på forskelligt fakta, du måske ikke vidste om droner.

  1. Fra krigsspionage til hobbyfilm
    Droner er ikke en ny teknologisk opfindelse, faktisk har de eksisteret siden 1924, hvor man her anvendte dem i forbindelse med spionage under krigen. I dag bruger private dem til hobbybrug og faglærte folk som fotografer, filmproducenter og militæret bruger også i høj grad de nyttige kvalifikationer, de små fjernstyrede helikoptere rummer.

2. Et kamera med mange funktioner

Droner med kamera findes også i forskelligt udvalg. Der er de almindelige slags kamera, der til privat brugt fx kan flyve over en sø og en by og dermed kan få udrettet en flot og gennemarbejdet hobbyvideo. Så findes der dem med termiske kameraer, der har en evne til at opspore varme og kulde. Droner med elektromagnetiske radar kan fange billede og signal igennem bygninger og sne. Og sidst, men ikke mindst, findes der også droner med sensorer, der kan lugte på korte- og lange afstande. En teknologi, der udvikler sig med kæmpe hast.

3. Dronebevis

At håndtere en drone under 7 kg kræver ikke en uddannelse eller nærmere godkendelse, og på den måde kan enhver privatperson udføre hobbymæssige flyvninger med hjælp fra en fjernbetjening eller sin tablet og telefon.
Erhvervsmæssige flyvninger kræver et dronebevis, og her findes der forskellige udbydere med forskellige priser. På eksempelvis Dronebevis.dk finder du priser fra 6.499 kr. til droner med en vægt op til 1,5 kg og op til en pris på 7.499 kr. til droner med en vægt på maks. 25 kg.

4. Droner kan redde menneskeliv

Droner kan være en uvurderlig hjælp i krige og overvågning. Faktisk har mange droner være med til at redde menneskeliv, der har ligget begravet under laviner og stenbunker eller hjulpet mennesker ud fra indespærrede eller brændende bygninger.
I dag bruger virksomheder også droner til at udspionere i krige og andre sammenhænge, hvor man skal overvåge situationer.

5. Fremtidens svar med droner

Det går stærkt med teknologien, og inden for droneverden sker der også store ting med udviklingen. I fremtiden skal man kunne levere post og pakker med hjælp fra droner, som simpelt og nemt skal kunne transportere ting fra A til B.
Derudover forsøger man helt tiden at optimere kvaliteten på dronernes farthastighed, batteritid og højden på flyvningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *