Categories Computer

Backup af computer – derfor er det vigtigt!

I 2017 blev det på mange måder slået fast, at cyber-truslen er reel, og at virksomheder har behov for at investere i sikre IT-løsninger. Foruden at høre om almindelig IT-kriminalitet og spam-bomber, blev ordet ”ransomwareangreb” desværre en del af ordforrådet hos mange danske virksomheder.

Ransomware er en gidseltagning af netværket eller computeren, hvor filerne ofte blive krypteret og hackerne forlanger penge for at genåbne dine data. Ofte kamufleres ransomware med beskeder om, at det er brugeren, der har foretaget noget ulovligt, som hackeren offentliggør, hvis han ikke modtager en betaling. Der er dog ingen garanti for at hackerne giver adgangen retur, efter de har modtaget pengene.

Tv2 Nyhederne bragte en historie, der fortalte at:

Konsulenthuset PricewaterhouseCoopers, PwC, udgav forrige år analysen Cyber Crime Survey 2015. Her angav 22 procent af de adspurgte virksomheder, at de havde været ramt af et ransomwareangreb. Hele 68 procent frygter at blive ramt af sådan et hackerangreb i fremtiden.”

Og med den haltende sikkerhed i særligt mange mindre og mellemstore virksomheder, blev det startskuddet til investeringer i sikre netværk og backup af computer.

Undgå at blive holdt som gidsel

Med den skrantende IT-sikkerhed på mange arbejdspladser og en generel manglende opdragelse i adfærd på internettet, bliver mange computere ramt af virus eller bagdørsprogrammer, der giver hackere adgang til computerens følsomme data.

Situation er i øjeblikket kendt som lidt af et våbenkapløb mod de opfindsomme IT-kriminelle, der hele tiden finder nye måder at trænge igennem sikkerhedstjenester på. Mange gange skyldes muligheden for dette, at udstyret i de mindre og mellemstore virksomheder er forældet. Gamle Windows XP computere, der ikke længere opdateres med sikkerhedssoftware – samt servere, der ligeledes er forældede, gør det muligt at trænge igennem forsvaret.

Og når hackerne først er inde, er det nu blevet almindeligt at se, de holder ens vigtige filer tilbage. Derfor er backup af computer og netværk essentielt, så man kan afvise de her krav. Virksomheden har behov for en teknologisk løsning, der gør det muligt at genskabe enkelte computere helt ned på fil-niveau.

Samtidig har mange virksomheder, der ikke har in house ressourcer til at holde maskiner og systemer opdateret med nyeste software, et behov for personale eller konsulenter, der kan bistå med opgaven. Frem for at have en ansat til dette område, udstyrer mange sig med en aftale hos en konsulent med ekspertise i computer backup og sikring af netværk.

Det afviser de mange hackerforsøg og gør det muligt at genoprette computere 1:1 – uden frygt for gidseltagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *