Categories Computer

Et par gode råd, når computeren til studiet skal vælges

Der findes mange PC’er, der sagtens kan bruges til studiebrug. Ofte er det ikke noget, der kræver meget af din PC, hvorfor udvalget er stort. Det afhænger dog meget af dit studie, for hvis du skal bruge en kraftfuld PC, der kan trække et tungt 3D-program eller videoredigeringsprogram, så er det noget helt andet, end en PC, der blot skal bruges til Word.

Der er dog nogle aspekter, du altid bør tage med dig og have fokus på, hvis du skal købe en ny PC, der skal bruges til studie. Er du i tvivl om, hvad du skal lede efter, så kan du se et udvalg her.

1. Vægt

I langt de fleste tilfælde bør du have fokus på at vælge en PC, der ikke vejer for meget, da du skal have den med dig hver dag. Det er ikke sjovt at slæbe rundt på en tung 15″ eller 17″ bærbar PC, uanset om du fragter dig selv frem og tilbage med den trofaste jernhest eller du kører med offentlig transport.

2. Batterilevetid

Der er selvfølgelig stikkontakter på de forskellige uddannelsesinstitutioner. Det er dog ikke noget, der ændrer på, det er en god idé at vælge en PC, der har en god batterilevetid. Det er nemmere end, at du altid skal have den tilsluttet en stikkontakt, fordi batteriet ganske enkelt er for sløvt. Mange steder skifter man desuden også ofte klasselokale.

3. Pris

Der er mange danske studerende, der lader valget falde på Mac. For mangle handler det om et flot udseende, mens det for andre handler om et intuitivt OS. Ikke desto mindre, så findes der langt billigere alternativer, der kan klare de opgaver, du stiller den overfor mindst lige så godt. Derfor er det også værd at overveje nogle af de billigere modeller.

Se mange flere købetips over hvilke elektromikse produkter du bør købe på bedstetech.dk.