Categories Uddannelse

Få mest muligt ud af praktikken

Hvis du er i gang med en uddannelse, så er der også en stor sandsynlighed for, at du på et eller andet tidspunkt skal i praktik. Dette vil være en vigtig erfaring for dig, for det er nemlig om noget her, at du vil få mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis. Det er altså også her, du kan få dig noget relevant erfaring, som du kan skrive på dit CV, når du engang er færdiguddannet. Derfor er det vigtigt, at du får så meget ud af din praktik som muligt.

Sug til dig af viden

Selvom du nu ikke skal gå i skole fra 8-15 længere, så er det stadig vigtigt, at du husker på, at praktikken er en mulighed for at lære noget og at blive endnu klogere, end du bliver til daglig. Derfor skal du også endelig suge til dig af al den viden, du kan.

Når du er i praktik, vil du have mulighed for at se, hvordan dit fag fungerer i praksis. Det vil ofte adskille sig en hel del fra det, du sidder og lærer på skolebænken.

Udover det vil du også komme til at lære noget om den enkelte virksomhed, som du skal i praktik hos, hvilket kan give dig et unikt indblik i en bestemt branche.

Ofte vil du måske også opleve, at du bliver kastet ud i noget, som du ikke er forberedt på, eller som ikke umiddelbart har meget med dig fag at gøre. Husk på, at også det kan være enormt lærerigt.

Her er tre gode råd:

  • Vær åben
  • Stil spørgsmål
  • Tag noter

Del ud af din viden

Det kan måske føles, som om din praktik er en mulighed for dig at lære noget. Det er det også, men du er ikke den eneste, der kan drage fordele af at være i praktik. Det er nemlig ikke utænkeligt, at du også ville kunne bidrage til virksomheden med noget nyt, selvom du endnu ikke er færdiguddannet eller har meget erfaring fra arbejdsmarkedet.

Du kan sagtens bidrage med gode ideer. Måske kan du også få virksomheden med på at bruge ny og smart software, som for eksempel Peoplenet for at arbejde bedre sammen på tværs af forskellige computere.

Husk på, at du lige nu sidder og er enormt skarp i meget af den teori, som virksomheder hungrer efter at implementere. Derudover lærer du måske også nogle af de nyeste teorier, som din praktikplads slet ikke har kendskab til, fordi de ikke på samme måde har fingeren på pulsen. Det er også en styrke.