Categories IT-nyheder

Få styr på teknikken i din virksomhed – Effektivisering og optimering

IT-udvikling bliver ofte kædet sammen med effektivisering i større virksomheder. Men også mindre virksomheder kan benytte IT til effektivisering gennem tidsbesparelser, bedre rentabilitet og øget salg. Man skal både forholde sig til startegien for Software og Hardware, som er vigtigt komplementerer hinanden.

Effektivisering igennem IT

Virksomhedens fokus er for tiden rettet mod effektivsering og optimering. Flere manuelle processer skal automatiseres, driften skal effektiviseres, og der skal trækkes mere værdi ud af systemerne og de mængder data, der suser igennem dem. Det er i høj grad den rolle, IT har i mange danske virksomheder lige nu. Forventningen både hos branchen og virksomhederne er da også, at effektivisering fortsat vil være blandt de markante drivkræfter for IT-investeringerne i 2012.

En virksomheds IT strategi er måske ikke noget der bliver skænket mange tanker i en mindre virksomheds kerneområder. Men en fornuftig IT strategi kan forebygge mange problemer i fremtiden samt forøge effektiviteten i virksomheden.

Gode ERP-løsninger til din branche

Mange virksomheder bruger meget tid på at udføre de samme ting igen og igen. Mange arbejdsopgaver kan automatiseres og dermed effektiviseres så medarbejderne kan fokusere deres evner på opgaver, der ikke nødvendigvis kan automatiseres.

Et meget benyttet værktøj i mange virksomheder er Microsoft Office og i særdeleshed regnearket Microsoft Excel fra Office-pakken. Opgaver, der udføres i Excel, kan i mange tilfælde automatiseres med såkaldte makroer. Der findes en masse genveje og igennem en god oplæring i foreksempel ecxel vil mange hurtigt arbejde sig igennem forskellige arbejdsopgaver i Excel, hvor man ellers har skulle bruge mange tryk på musen.

At effektivisere sine forretningsprocesser er med til at skabe konkurrencemæssige fordele. Elbek-vejrup har som hovedaktivitet at rådgive om forretningsoptimering og digitalisering baseret på standard software-løsninger, som de udvikler og implementerer til en række forskellige brancher. Find rådgivere der kan vejlede til de bedste løsninger for egen virksomhed. På den måde for man den bedste implementering af systemer og den bedste vejledning til forskellige effektive løsninger.

Hardware efter dine behov

Få den bedste teknologi der kan understøtte den software du har planer om at implementere. Effektivisering igennem IT handler ikke kun om ERP-systemer og programmer, men også om den hardware der skal gøre en stor del af arbejdet. Når der er tale om hardware er der tale om en bred vifte af forskellige produkter. Servere, PC, Bærbare, Tablets, Skærme, Printere, Netværksudstyr og meget mere ligger inden for netop denne kategori.

Alle virksomheder har brug for godt udtyr for at kunne fungere og yde den bedst mulige kvalitet. Der er tale om alle brancher når teknologien skal være i top, helt fra natklubber, læger og revisorere. DJHuset er stedet man skal gå til, hvis man ønsker kvalitet inden for event- og festbranchen, men en anden forhandler, hvis det skal være computere til kontorarbejdet. Det er vigtigt man finder forhandlere som netop imødekommer ens behov og krav til produkterne. Når det er sagt er Leasing af udstyr eller køb af brugte computere kan være udemærket for startups, da det er gode penge at spare. Man kan altid finde penge i budgettet senere til en opgradering.