Categories Computer

Hjerterfri er et klassisk og sjovt kortspil – spil det online

Mange har sikkert prøvet at spille spillet hjerterfri ved et havebord om sommeren, i den hyggelige stue eller lignende, men det er dog ikke nemt at gøre dette så ofte, som man måske ønsker, hvilket kan skyldes, at spillet kræver fire spillere. Vælger man derimod at gå online for at spille spillet, vil man altid være sikker på, at tre andre er klar til at spille spillet. Spillet går ud på, at man er fire spillere, der kæmper om at have fået uddelt færrest points, når en eller flere af spillerne rammer minimum 100 points.

Vær sikker på at være ajourført med alle reglerne i spillet

For at kunne spille spillet optimalt, kan det være en fordel at være bekendt med alle de givne regler og rammer, der er, således man skaber sig de bedste forudsætninger for at kunne gå sejrrigt ud af spillet. I starten af spillet uddeles 13 kort til hver spiller, og kortene har deres respektive værdi med es som det højeste kort. Herefter begynder man at spille kortene et enkelt ad gangen, og af den der lægger det højeste kort i den spillede farve tages der stik. Det første udspil tages af spilleren med kortet, klør to, og dette kort skal spilles som det første. I første stik må de resterende spiller til gengæld ikke kaste et kort, der kan give point – altså en hjerter eller spar dame. Efter hver spillet runde optælles der points i forhold til de stik, man har fået sig under spillet. Hvert kort af kuløren, hjerter, tæller for et enkelt point, mens spar dame tæller hele 13 points, men her skal man dog være opmærksom på, at hvis en spiller har spar dame og alle hjerter i sine stik, tildeles modstanderne 26 points hver.

Bytterunden er vigtig for taktikken

Efter uddelingen af kortene bytter man tre kort med modstanderne, hvilket sker under nogle forskellige regler i henhold til hvilken runde, man er i. I den første runde byttes tre kort til spilleren til venstre, mens rotationen medfører, at man selv modtager tre kort fra spilleren til højre. I runden efter byttes kortene den omvendte vej rundt, mens der i tredje runde bytter man blot tre kort med spilleren over for. I fjerde runde sker der ingen byt i kortene, men i femte runde sker en gentagelse af ombytningen i første runde, hvorefter man så fortsætter forfra på den måde. På nettet er det muligt at spille hjerterfri, når man vil, og hvor man vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *