Categories Hurtige lån

Hvad er et SMS lån?

På mange måder minder et SMS lån om et kviklån, fordi det både er hurtigt og super nemt at påtegne sig. Og – som navnet indikeret – skal du blot sende en SMS til et nummer for at optage et såkaldt SMS lån.

Du kan derfor let og elegant springe over lange møder med bankrådgiveren, ansøgningsprocesser og godkendelsesprocedurer, når du vælger at gå efter et lån, der tegnes over SMS. Ydermere er disse lån ofte meget kortvarige, hvor de typisk skal tilbagebetales inden for 2-6 uger. På den måde undgår du, at der løber renter på over en længere periode.

Meget hurtigt at ansøge

 Det er – bogstavelig talt – lige så hurtigt at ansøge som at sende en SMS. Og du vil allerede efter få minutter få svar på, om du er godkendt til lånet eller ej. Er du ikke registreret som dårlig betaler hos andre lånevirksomheder, vil du med enorm stor sandsynlighed blive godkendt. Derefter får du tilsendt en aftale, som du skal underskrive med dit NemID.

Og bliver du godkendt og underskriver aftalen, så skal du sjældent vente mere end 1-2 hverdage, før pengene er overført til din konto. På den måde kan du hurtigt få betalt de regninger, du skal bruge lånet på.

Et SMS lån kan derfor være en hurtig støtte til en presset økonomi. Og det er op til dig, hvad du skal bruge pengene til. Dette lån kan derfor være relevant, hvis du har forfaldne regninger eller uforudsete omkostninger er opstået: Fx dyre tandlægeregninger eller en bil, som er gået i stykker.

For at finde det billigste SMS lån skal du kigge på det tal, der hedder ÅOP i dit lånetilbud. Det dækker over de samlede omkostninger i procent på årlig basis og er derfor det mest retvisende tal på, hvor meget det rent faktisk kommer til at koste dig.  Du kan altid få oplyst og finde ÅOP, eftersom det er bestemt ved lov, at det skal fremgå af ethvert lånetilbud, der udstedes.

Ting at overveje ved et SMS lån 

Som der er en række fordele ved at påtegne sig denne låntype, er der naturligvis også nogle ulemper og ting, du skal være opmærksom på og nøje overveje, inden du underskriver aftalen.

En af de største ulemper er, at det er et temmelig dyrt lån. De er ofte forbundet med meget høje renter, som pålægges i takt med, at du afdrager på din gæld. Husk også, at du skal have afdraget gælden inklusiv rente inden for en afdragsperiode, som er temmelig kort – typisk ikke over 45 dage.

Der er derfor en række faktorer, du bør overveje, og der er specielt én ting, som er værd at overveje: Kan jeg skaffe pengene på andre metoder? Eftersom SMS lån omhandler relativt beskedne beløb, så prøv at kig i skuret eller skuffen og se, om du ikke har en ting af værdi, du kan sælge. Det er en billigere måde for dig at fremskaffe de få tusinde kroner, som du ellers ville have lånt dig til gennem SMS.

Spørg derfor dig selv inden, du låner penge, om du er helt sikker på, at du kan tilbagebetale pengene inklusive renter inden fristens udløb.

Få hjælp til at vælge det rigtige

At finde det rigtige lån er en vigtig beslutning. Og her kan du med fordel bruge en sammenligningstjeneste som fx Monni, hvor du kan få et hurtigt og overskueligt overblik over priserne og betingelserne for de enkelte lån hos de pågældende låneudbydere.

Det sparer dig for en masse tid brugt til at ringe op til forskellige virksomheder og få et tilbud.

Udover prisen bør du også overveje betingelserne gældende for lånet. Her er både krav om alder, samt sat en minimums- og maksimumsgrænse for, hvor meget du kan låne og givet et overblik over afdragsperiode. Hvis du vil gøre det billigst muligt, bør du vælge en kortere afdragsperiode, eftersom det forhindrer dig i, at renterne løber på i længere tid og derved forårsager ekstra omkostninger.

Kravet om alder er altid over 18 år, men nogle virksomheder har sat den til over 20 år af sikkerhedsmæssige årsager. At optage et SMS lån, hvis du er under 18 år, er ikke muligt, og det er også ulovligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *