Categories Elektronik

Sådan betaler du hvis uheldet er ude med din elektronik

Der går efterhånden ikke en dag, hvor det moderne menneske ikke er i berøring med en eller anden form for elektronik – tænk blot på din tro følgesvend af en smartphone. I forbindelse med brugen af alt den daglige elektronik er der en masse omkostninger forbundet. Enten er der tale om selve købet af din telefon, din computer eller dine nye høretelefoner, eller også er der tale om reparationen af de selvsamme. For selvom elektronikken syntes at kunne alt, så kan det stadig ikke klare at blive tabt på klinkegulvet hjemme i køkkenet.

Og når uheldet er ude, hvad gør du så? De fleste af os har formegentlig ikke kalkuleret en ny skærm til smartphonen med i vores, i forvejen, stramme månedlige budget. Derfor får du her to tips til, hvordan du finansierer de ærgerlige omkostninger:

  1. Køb en elektronikforsikring hos din udbyder

Når du køber en ny smartphone, et TV eller nogen anden form for elektronik, vil du ofte blive tilbudt en såkaldt elektronikforsikring. Denne vil dække omkostningerne til reparation af eksempelvis din telefon, hvis uheldet skulle være ude. Typisk fungerer det sådan, at man køber elektronikforsikringen sammen med eksempelvis sin telefon. Det er med andre ord ikke muligt at købe sin forsikringen efter, at telefonen er købt – og slet ikke når den først er gået i stykker.

Men ligesom det gælder for alle andre forsikringer, så kan man selvfølgelig ikke forsikrer sig mod alt. Derfor gælder det om, at vurdere hvilke dele af ens elektronik der har størst sandsynlighed for at gå i stykker. 

  1. Betal på afbetaling over en given periode

Mange udbydere af smartphonereparationer eller lignende tilbyder ofte flere forskellige betalingsløsninger. Enten kan du selvfølgelig betale hele beløbet ”up-front”, eller alternativt kan du betale over en periode på eksempelvis 12 måneder. Dette giver dig mulighed for at splitte udgiften op, således at du kan tilpasse det til dit månedlige budget i den pågældende periode.

Hvis du eksempelvis er den heldige ejer af en iPhone, men desværre også den knap så heldige der har ødelagt sin skærm, så er alt håb ikke ude. Du skal ud og finde en udbyder af reparationer af iPhone, hvor du blot skal spørge dem om deres muligheder for afbetaling.

  1. Lån pengene – men gør det med omtanke

Alt efter hvor stor skaden er på din elektronik, kan man diskutere, hvor hurtigt man er nødt til at få det lavet. Men sagen er den, at hvis din telefon overhovedet ikke virker, og du ikke har en gammel reserve liggende der hjemme, så kan det være nødvendigt at gå ud og låne pengene.

Dette kan naturligvis gøres på flere forskellige måder, alt efter dine præferencer og personlige bankforhold.

Den første mulighed er, at du bider i det sure æble og laver et mindre overtræk på dit kreditkort denne måned. Men dette er selvfølgelig ikke altid muligt, hvorfor man kan blive nødt til at låne pengene hos et pengeinstitut eller lignende. Her kunne man vælge at gå til www.tjek-laan.dk og se mulighederne for at låne pengene.

Selvom der er mange råd for finansieringen af eksempelvis en ødelagt telefon, så har du også mulighed for at komme uheldet i forkøbet. Dette kunne eksempelvis være ved at købe et cover og et panserglas til din nye telefon, således at den kan klare lidt ekstra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *