Categories Computer

Virksomhedens it-infrastruktur

Er du en mindre virksomhed med mellem 1 og 10 ansatte, kan det være en god idé at overveje, hvordan jeres it-infrastruktur egentlig foregår. Hvor ligger jeres webside, hvor gemmer I jeres filer, og hvordan kan I gendanne eventuelle tabte filer.

Egen server

En hjemmeside skal ligge et eller andet sted på nettet, hvor det har en stabil forbindelse hele tiden. Det kan man vælge at gøre via f.eks. et webhotel eller ved egen hardware. Vælger man det rigtige webhotel, er man sikret gode forbindelser og stabile sikkerhedsnetværk. Webhoteller fås i flere forskellige prisklasser og kvaliteter.

Der kan dog være flere grunde til at bruge eget hardware. Så snart din virksomhed har mere end en computer, kan det være en fordel at have sin egen server. Serveren kan bruges til at gemme, organisere, bevare og beskytte data. Den fungerer som leder af et computernetværk, og her kan du også styre, hvem der har adgang til hvad. Serveren er også en god måde at sikre sig backup på. Hvis dine systemer skulle svigte, kan du gendanne filer og data fra serveren.

Outsourcing via cloud

Hvis it ikke er din stærke side, og du ikke har tid til at sætte dig ind i det, kan outsourcing være en rigtig god løsning. Mange firmaer tilbyder at hjælpe dig med alt fra it-infrastruktur til forskellige backupløsninger og sikkerhedsstrategier. En af måderne er f.eks. ved at lagre alt data og alle systemer i clouden hos et it-firma.

Så får du et lukket rum, hvor du sikkert og nemt kan have alle dine data liggende. Det giver dig også den optimale sikkerhed for hackerangreb og fysiske skader på din data. Et firma der er specialiseret i it-infrastruktur vil nemlig kunne give dig dedikeret support og holde sikkerheden fuldstændig up to date for dig. De vil også kunne udarbejde en plan for gendannelsen af data, når der sker uheld eller hackerangreb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *