Mange holder af at tage billeder og på den måde forevige bestemte øjeblikke, som er værd at genopleve og mindes. Selvom smartphone-kameraerne bliver bedre og bedre for hver ny model, så kan de endnu ikke matche den billedkvalitet, som et kvalitetskamera kan garantere. Prisen på de forskellige kameraer sætter naturligvis rammerne for, hvad du har mulighed for at investere i. Mangler du et par kroner til et nyt kvalitetskamera, kan du besøge denne hjemmeside, hvor du kan finde en oversigt over forskellige lånetilbud. Når budgettet er klarlagt, kan du efterfølgende undersøge hvilken kameratype, der passer til dine behov.
Kameraets brug – kameratyper samt fordele og ulemper
Påtænker du at investere i et kamera, som skal kunne lidt af det hele, så kan du evt. overveje et kompaktkamera, som også er den mest udbredte form for kameratype. Et kompaktkamera fylder som udgangspunkt ikke alverden, og du kan således have det med på farten. Det tager bedre billeder end de førnævnte smartphones, men til gengæld er indstillingerne begrænsede. Skal kameraet bruges på ferien, er det en ganske god idé at købe en vand- og sandtæt version, og et udmærket digitalt kompaktkamera kan erhverves for op til 1.000 kr.
Går du en prisklasse op, kan du kigge på de relativt nye systemkameraer. Disse har flere indstillingsmuligheder end kompaktkameraet, og på nogle modeller kan du samtidig udskifte objektivet, hvilket gør kameraet anvendeligt i forbindelse med lidt større fotoopgaver. Priserne på systemkameraer starter ca. omkring 1.500 kr. De digitale spejlreflekskameraer (DSLR) står for det ypperste håndværk hvad angår kameraer. Hvis du vil tage fotogerningen lidt mere seriøst, er det denne kameratype, du skal have fat på. Spejlreflekskameraet tager i bund og grund de bedste og skarpeste billeder (grundet større sensor) og giver mulighed for at påvirke billedet gennem et væld af indstillinger. Det zoomer langt bedre og egner sig dermed til billeder på længere afstande. Desuden kan du udskifte objektiv, justere på lysfølsomheden og skrue op og ned for lukkeindstillingerne efter forgodtbefindende. Skal man pege på en ulempe ved spejlreflekskameraet, er det primært dets vægt samt en lidt større sårbarhed ved transport og lign. Prisen på et spejlreflekskamera ligger typisk på omkring 2.500 kr. og opefter.
Ellers er det bare med at knipse løs.